Zo werkt het.

Vital Scan is grotendeels een gestandaardiseerd proces. Bekijk hier welke stappen we doorlopen om Vital Scan tot een succes te maken.

Met Vital Scan hoef jij als organisatie zo min mogelijk te doen om dit vitaliteitsonderzoek intern uit te voeren. Dit maakt het mogelijk om Vital Scan op korte termijn te starten. 

Deelnemer maakt account aan

Medewerkers maken een account aan in ons online portaal Johan. Door het gebruik van tweefactor authenticatie garanderen wij de privacy van jouw medewerkers. Dit houdt in dat deelnemers een verificatiecode ontvangen op hun mobiele telefoon. Deze is nodig om in te loggen.

aanmaken account vital scan

Deelnemer vult vragenlijst in

Is het account aangemaakt? Dan kan de deelnemer direct de gevalideerde vragenlijst van Vital Scan invullen. Dit duurt maximaal 15 minuten. De scan bevat vragen voor kantoor- of productiemedewerkers. Via deze inzetbaarheidsscan brengen we de gezondheidsrisico’s van medewerkers in kaart. De vragenlijst is gestandaardiseerd en bevat o.a. onderstaande thema’s:

  • Fysieke en mentale gezondheid
  • Werkvermogen
  • Energie, motivatie en veerkracht (vitaliteit)
  • Stressoren en energiebronnen
  • Audiometrie of visus (functiegericht)
  • Psychosociale arbeidsbelasting
vragenlijst vital scan invullen

Deelnemer kiest gewenste fysieke onderzoek

Na het invullen van de vragenlijst hebben deelnemers de keuze uit twee vervolgroutes. Ze kiezen zelf welke het beste bij hen past:

  • Thuistestpakket
  • Fysieke test op locatie

Klap onderstaande balken uit voor meer informatie over de routes, waaronder de opgenomen tests.

keuze vervolg: thuistest of test op locatie

Online adviesgesprek

Welke route de medewerker ook kiest, we bieden altijd een online adviesgesprek aan met een vitaliteitsprofessional. Deze neemt uitgebreid de tijd om de persoonlijke resultaten met de medewerker te bespreken. Wil de medewerker ergens aan werken? Dan geeft de vitaliteitsprofessional handvatten om eerste stappen te ondernemen de vitaliteit te verbeteren.

online adviesgesprek medewerker en vitaliteitsprofessional

Individuele rapportage

Direct na het invullen van de online vragenlijst zijn de persoonlijke resultaten en adviezen in Johan zichtbaar voor de deelnemer. We koppelen de inzetbaarheidsscan per onderdeel duidelijk terug met scorekleuren en adviezen. Op deze manier kan de deelnemer direct aan de slag met de persoonlijke resultaten. 

individuele rapportage vital scan

Gepersonaliseerde interventiesuggesties (optioneel)

Na het invullen van de vragenlijst bieden wij deelnemers gepersonaliseerde interventiesuggesties aan. Dit doen we door een koppeling te maken tussen de resultaten van de deelnemer en ons Interventieportaal. Dit portaal bestaat uit een zorgvuldig opgestelde en uitgebreide providerboog met een groot aantal interventies ter ondersteuning van vitaliteit voor het individu, teams en organisatie. De beschikbare interventies dekken thema’s zoals werk- en loopbaanontwikkeling, financiën en vitaliteit. Ook is het mogelijk een persoonlijk Duurzame Inzetbaarheidsbudget beschikbaar te stellen binnen het portaal. Samen bespreken we wat jullie wensen zijn.

gepersonaliseerd interventieaanbod

Groepsrapportage (optioneel)

Indien gewenst stelt Adaptics op basis van de resultaten een groepsrapportage op. Hierin staan de uitkomsten op organisatieniveau en adviezen voor concrete opvolging. Om de privacy van deelnemers te borgen, is een groepsrapportage enkel mogelijk bij minimaal 15 deelnemers. Het is mogelijk om onderscheid in subgroepen te maken. Ook hier geldt dat de subgroepen uit minimaal 15 personen dienen te bestaan. Indien gewenst verzorgen wij een resultatenpresentatie.

Prijs groepsrapportage:  € 1300
Prijs resultatenpresentatie:  € 500

 

groepsrapportage vital scan